”Ett perfekt liv” (gästkrönika av Isabelle Sirelius Larsson)

MARBLEMIND.com kommer att leverera gästskribenter med jämna mellanrum, först ut är Isabelle Sirelius Larsson, en skådespelerska med skrivartalang av rang. Dessutom är hennes synsätt på världen liksom väldigt rent, skulle vi nog vilja påstå, och hennes spektra otroligt brett. Nedan levererar hon sin första krönika här på MARBLEMIND.com. Enjoy!

isabelle1

Du bläddrar i de blanka modemagasinen, du tänker; lite snyggare, lite bättre, lite vitare, lite brunare?

Känner du det som att du aldrig räcker till? Du är inte ensam. Dom flesta tänker precis som du, jakten på det perfekta jaget. När man har pengar så det räcker och blir över, en perfekt kropp, kompisar, kanske en perfekt pojkvän, en perfekt hund. Ett perfekt jobb som passar dig perfekt. Framgång och berömmelse. Ja, vi alla tänker likadant.

Men kanske borde vi stanna upp en sekund och lägga ner alla ”om bara”-tankarna och finnas i nuet. Reflektera över vad som är bra just nu. Lyssna på en skön låt. Musiken som förlösning. Att nå lyckan kommer inifrån. Det låter kanske som en reggae-klyscha men det kanske är så det är.

Du kan om du vill, vill du så kan du.

I USA tror man att inget är omöjligt att att alla kan få det dom vill, bli vilka dom vill så länge dom jobbar hårt och tror på sina drömmar. Hur är det i Sverige i dag? Jantelagen slår dig som ett slag i ansiktet. Jo , så är det. Du ska inte tro att du är nån, För det är du inte. Typ så. Men det är inte sant, för alla är nån, det kommer vi alltid att vara. Varför inte utveckla din potential i stället för att underutveckla den?
Vad värdesätter du i dig själv? Vem vill du vara?
Vem vill du bli? Något bättre? Något STÖRRE?
I dessa kapitalistiska strömmningar är pengar nästan allt som betyder nåt. Pengar är ett nödvändigt ont. Vi behöver dom för att överleva men kanske är dom inte allt ändå.
Blir vi lyckligare om vi sitter utan drömmar, kärlek och inspiration med en fet villa och massa miljoner på kontot? Är det inte så att pengar kommer i andra hand ändå?
Vart får du din kraft och inspiration ifrån? ”What makes your boat float?” Är det musiken, träningen, din hund, en speciell person, naturen, tankar på att resa, konst, böcker, teater, mat? Alternativen är oändliga. Man måste inte välja men det är bra att man gillar att göra saker, så länge det är kul så är det bara o köra!
Hur går du vidare när det känns som att du sitter fast?
Men vi kommer alla dit, när vi sitter djupt ner i skiten med obetalda räkningar och massa smutstvätt i garderoben. En sur granne som skäller ut dig för att du ber efter ett kaffefilter eftersom att dina just tagit slut. JA, dom dagarna finns också men tänk då, det här är bara en svacka och den går över. Den går över så snart du ställt dig upp, borstat av dig dammet från axlarna och tagit tag i dagen. Fångat solen, börjat planera för det som DU tycker om, det som får DIG att må bra. För du vet att dom sakerna också finns. Dom finns och dom kommer nog alltid att finnas där.
Inget är omöjligt!
Har du något att säga? 
Jag tror att alla människor har en mening att säga. Typ lite som Jesus hade ett budskap har jag också ett; var snälla mot varandra. Bruka icke våld i frustration o hat, börja med dig själv och tänk då på vad du själv har gjort för att förbättra livet/situationen. Har du verkligen rätt att döma och hata andra? Har du gått ens en kilometer i deras skor?

Love yourself, love Jesus and love thy neighbour.

isaaa
Peace. ☮ //Isabelle
Annonser

En tanke på “”Ett perfekt liv” (gästkrönika av Isabelle Sirelius Larsson)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s